Notícies del Col·legi

S’HA DE PROFESSIONALITZAR LA DIRECCIÓ PÚBLICA? HO DEBATEM AL PODCAST ‘LA MIRADA DEL COLPIS’

El 10 de novembre de 2021 vam inaugurar els podcasts ‘La mirada del Colpis’ amb un debat molt habitual els darrers anys: s’ha de professionalitzar la gestió pública?. Què passa amb la confiança política amb la que habitualment s’anomenen els alts càrrecs? Com es regula la figura de la direcció pública? Com i qui avalua la feina dels directors i gestors públics? S’ha d’acomiadar a qui no arribi als objectius previstos? I la retribució, com hauria de ser? Preguntes, dubtes, debats i discussions habituals entre els propis funcionaris i també entre els ciutadans i ciutadanes. 

Dins el col·lectiu de politòlegs i sociòlegs cada cop hi ha més partidaris de l’especialització dels càrrecs directius institucionals i polítics dins l’Administració Pública.
De tot plegat en parlem amb Jordi Pacheco, doctor en dret i llicenciat en ciències polítiques i sociologia i degà del Colpis. Amb la col·legiada Marta Felip, llicenciada en ciències polítiques i secretària de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i amb el col·legiat Jesús Palomar, politòleg i professor de Ciències Polítiques a la Universitat de Barcelona. Condueix i modera el programa el col·legiat i politòleg, Aran Solé, als estudis de Marina Ràdio.

Últimes notícies

COL·LOQUI AMB LA CÈLEBRE POLITÒLOGA NORD-AMERICANA JANE MANSBRIDGE

COL·LOQUI AMB LA CÈLEBRE POLITÒLOGA NORD-AMERICANA JANE MANSBRIDGE

El 28 de febrer de 2022 el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya va tenir l’oportunitat, gràcies a l’editorial Gedisa, de mantenir un interessant col·loqui amb la cèlebre politòloga nord americana, la Dra. Jane Mansbridge, amb motiu de la publicació del seu llibre ‘Democracia. Amistad y pugna’, editat per Gedisa.

read more
EL COLPIS ES REUNEIX AMB L’HONORABLE CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA, LA SRA. LAURA VILAGRÀ

EL COLPIS ES REUNEIX AMB L’HONORABLE CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA, LA SRA. LAURA VILAGRÀ

El passat 29 de març el degà, Jordi Pacheco; el director, Antoni Biarnés; el responsable de la Comissió de Gestió Pública, Josep Oller, i Montse Perals, de la Junta del Colpis, van assistir a una reunió amb l’Honorable Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Laura Vilagrà, a qui se li va fer entrega del seu carnet de col·legiada, en la seva qualitat de politòloga.

read more
Share This