Notícies

octubre 25, 2019
TAULA RODONA ‘DENUNCIAR LA CORRUPCIÓ: VEUS CONTRA EL SILENCI I LES COMPLICITATS’
Dilluns 28/10, al Palau Robert

El Palau Robert i l’Oficina Antifrau presenten l’exposició interactiva “Corrupció! Revolta ètica”, coincidint amb el desè aniversari d’Antifrau, institució que vetlla per la integritat del sector públic a Catalunya, investigant les conductes corruptes.

“Corrupció! Revolta ètica” es una exposició divulgativa que pretén incentivar la reflexió sobre aquest fenomen i de la seva importància en la construcció d’una democràcia avançada, però també vol provocar una reflexió personal sobre els àmbits en què l’actitud personal del visitant podria modificar i millorar els sistemes corruptes a petita escala. El relat expositiu detalla que els comportaments corruptes i fraudulents sorgeixen en societats d’una certa ambigüitat moral, en què predomina l’individualisme, el relativisme i s’hi posa de manifest la crisi de valors.

La mostra, que inclou activitats diverses per a tots els públics, es pot visitar del 18 de setembre al 24 novembre, a la Sala 4 del Palau Robert de Barcelona.

La sessió del  28 d’octubre es dedicarà a la figura dels alertadors de la corrupció amb la taula rodona:  “Denunciar la corrupció: veus contra el silenci i les complicitats”. A la taula hi participaran quatre alertadors de diferents casos. Concretament,  Luís Gonzalo Segura, que va denunciar presumptes pràctiques corruptes a l’exèrcit espanyol; Carme Garcia, alertadora del cas Mercuri; Azahara Peralta, alertadora del cas Aquamed, i Roberto Macías, alertador del cas del frau en la formació de la UGT d’Andalusia. En aquesta ocasió, la taula la moderarà Lourdes Parramon, cap de Relacions Institucionals de l’Oficina Antifrau de Catalunya.

L’entrada és lliure fins a completar aforament, però la inscripció és obligatòria.

ENLLAÇ D’INTERÈS

INSCRIPCIONS

Share This