Notícies

novembre 03, 2013
TRANSPARÈNCIA, CONSULTES PÚBLIQUES I ALTRES TEMES ALS CONTINGUTS D’OCTUBRE DE L’ÀMBITS

Politòlegs i sociòlegs analitzen aquestes qüestions, totes elles de gran actualitat, a través d’articles i entrevistes que trobareu en el nostre bloc, juntament amb molts altres continguts. 

Els drets humans avui a Occident: un recordatori en temps de canvis, del politòleg Juan Luis Aparicio, posa el focus en la crisi financera, econòmica, política i social que s’està produint a Occident, i especialment a Europa, i en quines conseqüències tindrà aquesta, encara imprevisibles, en el conjunt dels ciutadans i ciutadanes europeus. 

De transparència, un concepte generador de confiança, ens parla el també politòleg Armand Giménez, en uns moments en què aquesta confiança s’ha trencat davant l’espionatge massiu entre països i on els ciutadans se senten més vigilats que mai, sense que sembli que puguin fer res per evitar-ho.

Una altra qüestió malauradament molt present a l’agenda dels mitjans i que també hem volgut tractar al nostre bloc és la crisi de les entitats del Tercer Sector que, com Fedaia, promouen polítiques socials per a l’ajuda i protecció de la infància i la joventut, víctimes sovint oblidades de la crisi. La falta de recursos econòmics i humans dificulta cada cop més una feina que, per contra, cada dia és més necessària i vital per a moltes famílies.

Finalment, el politòleg Jordi Pacheco ens parla de governança global i participació ciutadana al seu article Les consultes públiques en un món globalitzat. La Cimera RIO+20.

Subscriu-te al bloc
Subscriure’s a l’Àmbits és molt senzill, podeu fer-ho introduint el vostre correu electrònic clickant sobre la pestanya de +Follow que trobareu a la part inferior dreta de la pantalla, o bé a través de les RSS. En ambdós casos rebreu al vostre correu tots els nous articles i entrevistes que publiquem.

 

ENLLAÇ D’INTERÈS

VÉS AL BLOC

Share This