Notícies

abril 16, 2015
UN NOU EQUIP DE ‘JOVES EN SOCIOLOGIA’ PREN EL RELLEU PER A L’ORGANITZACIÓ DEL Vè CONGRÉS CATALÀ DE SOCIOLOGIA JOVE

En un acte presentat per els membres de l’anterior junta de l’Associació de Joves en Sociologia, Silvia Casola i Xavier Tenorio, es feia coneixedor el nou equip representat per Albert Martín i Pau Parellada davant l’Associació Catalana de Sociologia, el Col·legi, i els departaments de sociologia de la UB i UAB. Aquest nou equip sorgeix d’un procés obert de selecció de projectes presentats per a l’organització del Vè Congrés català de Sociologia Jove. El nou equip estarà format per deu persones vinculades amb la sociologia però amb una diversitat de procedència (UB, UAB i UdL), de curs (estudiants de grau, post-grau, màster i doctorat), d’edat i sexes.

Aquesta composició diuen és una aposta dirigida a impregnar l’organització del Vè Congrés amb les inquietuds i necessitats de les diferents etapes de l’estudi de la Sociologia. L’organització proposada d’aquest Vè congrés pretén esdevenir “una guia per a les estudiants de primer, segon i tercer cicle, en qüestions relacionades amb el seu present i futur com a sociòlogues”.

En la presentació també s’han presentat les línies de treball que es desenvoluparan en el Vè Congrés:

  1. Orientar, clarificar i enfortir els coneixements elementals sobre què és i per a què serveix la Sociologia. El congrés ha de servir per donar resposta col·lectiva a aquestes qüestions i oferir assessorament a aquelles que ho requereixin.
  2. Dotar d’un espai on posar en comú coneixements, dubtes, inquietuds i mancances de les estudiants de sociologia en relació al funcionament de l’acadèmia i de la professió. El congrés ha de servir per facilitar les eines d’aprenentatge d’aquests coneixements normalment apresos informalment, i que ajudin a situar a les estudiants en l’àmbit de la sociologia, tant acadèmica com professional.Ç
  3. Posar en valor l’organització d’un Congrés de joves, des dels joves i per als joves. El congrés ha de servir per posar en valor la rellevància de la trobada entre joves amb la voluntat de debatre i aprofundir sobre fenòmens, comportaments, dinàmiques i problemes socials des de la pròpia perspectiva.
  4. Donar veu i difondre recerques i treballs de les noves generacions de sociòlogues. La rellevància de la Sociologia catalana de comptar amb un congrés de joves ha de servir per a oferir un espai en el que estudiants joves que treballen àmbits semblants puguin teixir coneixements.

Les activitats i espais que inclourà el Congrés, per tal d’assolir els objectius marcats, es presentaran públicament el curs vinent, però s’ha avançat que inclourà conferències, taules rodones, tallers, grups de treball on presentar treballs i comunicacions i una fira d’entitats. També s’ha mostrat la voluntat de generar un espai on l’estudiantat pugui compartir mancances, problemes, crítiques al voltant de l’estudi de la Sociologia, però també virtuts, propostes i demandes.

Share This