Notícies

febrer 22, 2021
WEBINAR DE PRESENTACIÓ DE L’ACTUALITZACIÓ DE L’ÍNDEX D’IGUALTAT DE GÈNERE
Dv 26/02 a les 12h (online) 

En els darrers  anys, Catalunya  ha fet un gran esforç en la lluita per la igualtat de gènere,  tal com demostra  l’indicador específic per mesurar  aquest avenç, l’índex d’Igualtat de Gènere (IIG), que permet comparar-nos amb el nostre entorn.

 

L’índex d’igualtat de gènere per a Catalunya s’ha desenvolupat entre l’Observatori de la Igualtat de Gènere de l’Institut Català de les Dones i l’Institut d’Estadística de Catalunya,  seguint la metodologia proposada per l’Institut Europeu de Gènere (EIGE) que quantifica aquest índex d’1 a 100, on 1 és la màxima desigualtat i 100 és la màxima igualtat.

 

L’IIG es composa de 31 indicadors bàsics, estructurats en sis dimensions: Treball, Diners, Coneixement, Temps, Poder i Salut i la seva naturalesa composta dona visibilitat a les àrees de la societat que es necessita millorar i, en definitiva, dona eines als responsables de les polítiques públiques per a dissenyar mesures d’igualtat de gènere més efectives.

 

En aquesta breu sessió Webinar es presentaran els resultats i la seva importància així com els principals detalls tècnics per a la seva comprensió.

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

Share This