Notícies

gener 20, 2020
CURS AVANÇAT D’AVALUACIÓ DE NECESSITATS. POLÍTIQUES I PROGRAMES PÚBLICS (BONIFICABLE)

La raó de ser de qualsevol política pública és donar resposta a una determinada problemàtica o necessitat social. Realitzar un bon diagnòstic és un requisit fonamental per tal de dissenyar polítiques efectives. Atès que les necessitats evolucionen, cal avaluar-les constantment i fer els
ajustaments oportuns de les polítiques ja en marxa. 

El propòsit general del curs és formar en les eines necessàries, tant teòriques com practiques, per portar a terme avaluacions de necessitats sobre les polítiques publiques. I d’aquesta manera donar resposta a preguntes com ara: Quantes persones pateixen el problema que la política vol solucionar? Quines són les seves característiques? Com es defineixen les propostes d’intervenció que milloraran el punt de partida? El curs permetrà respondre a aquestes preguntes en àmbits molt diferents com és l’atenció a la gent gran, l’habitatge o els serveis socials, entre altres.

El professorat (Marçal Farré, Albert Julià i Anna Segura) està composat per membres de l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques (Ivàlua). La metodologia que s’utilitzarà serà una combinació de docència teoricopràctica, realització d’exercicis i estudi de casos d’experiència comparada. Els exemples que s’utilitzaran seran avaluacions realitzades pels analistes de l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques.

DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ: fins el 23 de gener de 2020.

CALENDARI: El curs s’impartirà els dies 27  i 29 de gener, 3 i 5 de febrer de 2020, de 16h a 20 hores.

PREU: El preu del curs per a col·legiats i col·legiades és de 270 euros (per als i les que estiguin en situació d’atur hi ha un 20% de descompte). El preu per a no col·legiats és de 300 euros (amb un 20% de descompte pels i les qui estiguin en situació d’atur).

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

Share This