ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Formació continuada

FITXA DEL CURS

10. LA PARTICIPACIÓ I LA DEMOCRÀCIA DELIBERATIVA

PRESENTACIÓ

Curs sobre les deliberacions ciutadanes en el cicle de les polítiques públiques, destinat a professionals de les ciències polítiques, la sociologia i altres camps relacionats amb la gestió de polítiques públiques i la planificació estratègica en contextos socials complexes, que iniciïn la seva trajectòria professional o bé perfils sèniors que vulguin complementar el seu àmbit de coneixement amb una visió genèrica sobre aquesta matèria.

OBJECTIUS

Conèixer els elements crítics d’un projecte participació en el marc d’una decisió pública

PROGRAMA

Sessió 1. La participació deliberativa d’impuls institucional.

Què s’entén per participació i tipologia. La raó de ser de la participació en la definició de les polítiques públiques.  Les deliberacions en les democràcies directes i representatives: conceptes i definicions. Requisits i límits: ha de ser vinculant? Perquè cal fer participació? Quan s’ha de deliberar? La difícil relació entre les deliberacions institucionals i l’opinió pública Cas pràctic, el tramvia de la Diagonal.

Sessió 2. Sobre què participem i com ho fem.

De què s’ha de deliberar? Vinculació entre el Pla de Govern i el programa de participació: la decisió política a debatre. El document marc: objectius, límits del debat i preguntes a formular, resultats i vinculació al procés. La integració de la participació en la planificació de les polítiques públiques. El procés de participació com a projecte. Òrgans i processos. Calendarització i oportunitat. Els gestors dels processos participatius. Contractació pública. Les eines electròniques i les xarxes socials. Cas pràctic.

SESSIÓ 3. Qui hauria de participar I COM ARRIBAR-HI.

Afectats -  interessats - implicats, escala, representativitat, les organitzacions com a proveïdors de participants i com evitar els riscos de desestabilització. Criteris per convocar si es vol una deliberació social equilibrada: pluralitat, inclusió de la diversitat, gènere, edat. Cas pràctic.

 

SESSIÓ 4. METODOLOGIA DEL DEBAT,

La metodologia de debat; l’elaboració del documents de resultats i la seva validació; decisió i retorn. El futur de la participació deliberativa: la intel·ligència artificial en les deliberacions on-line. Cas pràctic, l’ordenança de terrasses de les places de Gràcia.

DESTINATARIS

Destinat a professionals de les ciències polítiques, la sociologia i altres camps relacionats amb la gestió de polítiques públiques i la planificació estratègica en contextos socials complexes, que iniciïn la seva trajectòria professional o bé perfils sèniors que vulguin complementar el seu àmbit de coneixement amb una visió genèrica sobre aquesta matèria.

PROFESSORAT

Xavier Moreno de Castro, politòleg. Empleat públic de l’Ajuntament de Barcelona.

Dr. Jordi Pacheco i Canals, politòleg. Empleat públic de la Generalitat de Catalunya i professor associat UB i UOC.

DATA LÍMIT D'INSCRIPCIÓ
Fins el 28 febrer de 2020
DATA D'INICI DATA DE FI
02 març de 2020 23 març de 2020
PREU PER COL·LEGIATS I ESTUDIANTS (1) PREU PER NO COL·LEGIAT
125 euros (col·legiats en situació d'atur, 20% descompte) 170 euros (persones no col·legiades en situació d'atur 10% de descompte)
CALENDARI DE CLASSES
Durada del curs: 16 hores

Els Dilluns 2, 9, 16 i 23 de març. Horari de 16:00 a 20:00h

LLOC ON S'IMPARTEIX

COL·LEGI DE POLITÒLEGS I SOCIÒLEGS DE CATALUNYA
c/Roger de LLúria, 155-157 Entl 1a
08037 Barcelona

DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA

Per formalitzar la matrícula del curs, cal adjuntar la següent documentació:

- Fotocòpia del DNI/NIE (només per aquelles persones que no estan col·legiades)

- Fotocòpia del comprovant de pagament del curs (només per aquelles persones que facin el pagament a través de transferència bancària).

- Els estudiants de Ciències Polítiques i/o de Sociologia (amb la meitat de crèdits totals aprovats) gaudeixen d'un preu especial. En cas de ser-ho, caldrà presentar una còpia de la matrícula de la universitat de l'any en curs.

- Per poder gaudir del descompte per aturats, cal aportar document de situació administrativa (SOC). Només es pot gaudir d'un descompte per persona i curs.

VOLS BONIFICAR-TE AQUEST CURS? [+]
El Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya durà a terme de forma gratuïta la gestió de la bonificació de les cotitzacions de la Seguretat Social per finançar el cost dels curs a través de Fundae. És imprescindible que les empreses interessades facin saber al Col·legi la seva voluntat de bonificar-se el curs almenys 10 dies abans de l'inici d'aquest, al correu formacio@colpis.cat.

FITXA D'INSCRIPCIÓ
DADES PERSONALS
*Cognoms: *Nom:
NIF: Data de naixement:
Adreça:
Població: Província: CP:
*Correu electrònic: *Telèfon:
*Titulació:
*Experiència:
*Ocupació actual:
*Tipus d'alumne/a: Col·legiat/da Estudiant (1) No col·legiat/da
*Forma de pagament:
 • Efectiu
  El pagament s'efectuarà a la seu del Colpis (c/ Roger de Llúria, 155-157, entl. 1a)
 • Transferència bancària
  C/C del Banc de Sabadell ES36 0081-0202-12-0001023503
  Al concepte ha de constar: Nom del curs i de l'alumne/a
 • Targeta de dèbit o crèdit
  Al clicar aquesta opció et redirigirem a la plataforma de Redsys/Triodos on podreu fer el pagament amb totes les garanties de seguretat
Els camps marcats amb * són obligatoris
DOCUMENTACIÓ A ADJUNTAR (2) (núm. màxim de fitxers és 5)
Adjuntar fitxer :
+ Adjuntar un altre fitxer       (adjuntar fitxers en format jpg, pdf o doc)
DADES DE L'EMPRESA (Emplenar aquest apartat en el cas que es vulgui facturar a l'empresa)
Nom:
CIF:
Adreça:
Població: Província: CP:
Telèfon(s):   Fax:
Correu electrònic:
 • Visual CAPTCHA

El Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya tracta la informació que ens proporciona amb la finalitat d'oferir-li el servei sol·licitat. Es conservaran les dades facilitades mentre es mantingui la relació o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no seran cedides a tercers, excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal. Vostè té el dret d'obtenir confirmació de si al Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya estem tractant les seves dades personals, així que té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió quan les dades ja no siguin necessàries.

Responsable: Identitat: Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya-NIF: Q5856239H Direcció postal: C/Roger de Llúria, 155; Entresòl 1a; 08037 Barcelona Telèfon: 932414122 Correu electrònic: colpis@colpis.cat

(1) El preu per estudiant s'aplica exclusivament als estudiants de les llicenciatures de Ciències Polítiques i Sociologia.
(2) Per considerar efectiva la matrícula és imprescindible fer arribar al Col·legi, abans de l'inici del curs, els documents que s'indiquin a la fitxa de cada curs.
(3) El COLPIS no garanteix la realització d’aquesta activitat formativa si no s’arriba a un número mínim d’alumnes.
(4) Una vegada formalitzada la matrícula no es retornarà l’import de la mateixa excepte que l’organització anul·li l’activitat formativa.
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web