Notícies del Col·legi

“HEM DE VISIBILITZAR EL SECTOR DE LA CONSULTORIA ENTRE EL NOSTRE SECTOR PROFESSIONAL”

Al nostre darrer programa de La mirada del Colpis volem parlar d’una sortida laboral que potser no és prou coneguda a les nostres professions: la consultoria. Una de les tasques de tot col·legi professional, i per descomptat del nostre, és acompanyar els nostres col·legiats i col·legiades en el seu camí professional, sempre que ho necessitin. I, dintre d’aquest acompanyament, està el fet de donar a conèixer totes les sortides professionals que poden desenvolupar. Sortides professionals que, com tot a la vida, van evolucionant al llarg del temps.

La consultoria és una de les moltes opcions que tenen els nostres professionals per a dedicar-s’hi, i gràcies a aquest programa ho hem pogut comprovar amb escreix gràcies al testimoni de tres de les nostres col·legiades. Es tracta de Sílvia Amblàs i Pons, llicenciada en Sociologia per la UAB, i llicenciada en Ciències del Treball i en Investigació i Tècniques de Mercat per la UOC. Programme for Management Development (PMD) per ESADE. Màster en Avaluació de Polítiques Públiques per la Universidad de Sevilla i Postgrau en Participació Ciutadana, Deliberació Democràtica i Tecnologies Digitals, al Colpis. Des de 2008 és directora de D’EP Institut. El D’EP és un institut d’estudis i consultoria que realitza més de 60 projectes a l’any, en diversos àmbits (com poden ser l’avaluació de serveis, programes o polítiques públiques, la planificació estratègia o la participació) amb la voluntat de recolzar empreses, institucions públiques i entitats sense afany de lucre en la seva presa de decisions a partir de la recerca social aplicada. La Sílvia, a més, és la responsable de la Comissió de Consultores del Colpis. També amb la Vanesa López Gisbert, llicenciada en ciències polítiques i de l’administració, diplomada en gestió i administració pública, postgrau en gestió i dret local, postgrau en gestió gerencial local, mestratge en direcció pública per ESADE, especialista universitària per ESADE en col·laboració público-privada i experta en la implementació de la igualtat gènere a les organitzacions i a les polítiques públiques. Va treballar 15 anys com a tècnica a diferents administracions locals i l’any 2012 va impulsar la creació de Genera Innovació, l’empresa de la qual, a més de sòcia fundadora, és gerent. Treballen per a l’administració pública (90% dels seus clients) i, molt especialment, per l’administració local, en els àmbits de la gestió pública, d’una banda, i en la igualtat de gènere a les organitzacions i a les polítiques públiques, de l’altra. En l’actualitat son 13 persones, totes dones. I finalment vam comptar amb l’Andrea Ramírez Pena, politòloga / sòcia fundadora de CoopSoc: Laboratori d’Idees Socials, una cooperativa social que dona serveis a les administracions públiques i entitats del tercer sector. Professora de la UB en el grau de Gestió i Administració Pública i en el Màster de Polítiques Públiques, Drets Socials i Sostenibilitat. Especialitzada en l’àmbit de la Salut, els Serveis Socials i la Planificació Estratègica.

Com sempre, al capdavant del programa el nostre company sociòleg, l’Aran Solé. Aquest videopodcast va ser emès dilluns 3 de juny de 2024, de 17 a 18 h, al 106.9FM de Ràdio Catalana de la Cultura i l’Esport.

Últimes notícies

Share This