Notícies del Col·legi

LES DADES I EL SEU VALOR PÚBLIC. L’OPENDATA I MÉS ENLLÀ, NOU PODCAST DEL COLPIS

Aprofitant que fa uns dies s’ha celebrat el #opendataday 2022 (www.opendataday.cat), la celebració anual de les dades obertes a tot el món, aquesta edició del nostre podcast La Mirada del Colpis, curada per la Comissió de Societat Digital del Col·legi, s’ha dedicat a “Les dades i el seu valor públic. L’Opendata i més enllà”. 

S’ha revisat la trajectòria, present i futur de les dades obertes del sector públic. A partir d’aquest servei públic s’ha debatut i reflexionat sobre la rellevància social i política de les dades, de totes les dades: les públiques, les privades i les dels ciutadans (i consumidors). Reflexions sobre una societat en què la digitalització ha portat a la datificació de tot: organitzacions, administracions, persones i col·lectius. S’ha parlat de la governança de les dades i de l’accés a elles per stakeholders públics i privats i per la ciutadania que les genera, i del necessari empoderament dels ciutadans en relació a elles, amb projectes com salus.coop.

 

Per parlar de tot això hem comptat amb tres persones que treballen amb projectes de dades i la seva valorització des de àmbits diferents. Per començar, amb Anna Saez, politòloga per la Universitat Pompeu Fabra i actualment treballant a l’Àrea de Dades Obertes de la Secretaria de Govern Obert de la Generalitat de Catalunya com a tècnica superior. Part de les seves funcions inclouen la coordinació amb els departaments per l’obertura de dades, la comunicació i el suport en activitats divulgatives com els OpenDataDays. Experiència prèvia en l’àmbit privat, treballant durant més de tres anys a una consultoria tecnològica en projectes pel sector públic, on va tenir el seu primer contacte amb les dades obertes. Creu en les dades com una eina clau per poder prendre decisions més ben informades i com a motor de transformació social.
També amb Josep Vives, sociòleg i psicòleg Social per la UAB, responsable de la Comissió de Societat Digital del Colpis, actualment responsable de dades i digitalització a la unitat Rubí Brilla de l’Ajuntament de Rubí, unitat que promou l’acció climàtica i les polítiques d’estalvi i eficiència energètica a ajuntament i municipi. Abans ha treballat com a responsable d’observatoris socioeconòmics i urbans en diferents administracions, i més fugaçment, en projectes de recerca i dades en empreses privades. També participa, des de fa més de vint anys, a diferents col·lectius tecno-activistes, com l’Observatori per la Cibersocietat, Guifi.net, MyData i Algorights. I, finalment, amb Ariadna Esteve, responsable de branding d’estratègia i de comunicació del projecte salus.coop. Va estudiar literatura anglesa i, després, literatura comparada, amb interès pels feminismes. Després s’ha format i treballat en marketing i comunicació. Darrerament, treballant com a consultora per la transformació d’organitzacions, gestionat els canvis com a sistema de relacions dinàmiques. L’interessa l’empoderament col·lectiu i la política com a sistema d’organització i de promoure canvi i progrés. Com sempre, el programa va ser conduït pel col·legiat i sociòleg, Aran Solé.

ESCOLTEU EL PODCAST

LA MIRADA DEL COLPIS

Últimes notícies

CONCLUSIONS DE LA JORNADA “LES DONES COM A AGENTS DE CANVI DELS COL·LEGIS PROFESSIONALS I DE LES ENTITATS”, ORGANITZADA PER LA INTERCOL·LEGIAL

CONCLUSIONS DE LA JORNADA “LES DONES COM A AGENTS DE CANVI DELS COL·LEGIS PROFESSIONALS I DE LES ENTITATS”, ORGANITZADA PER LA INTERCOL·LEGIAL

El passat 14 de setembre va tenir lloc la jornada “Les dones com a agents de canvi dels col·legis professionals i de les entitats”, organitzada pel Departament de Justícia, la Comissió de Dones i d’Igualtat de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya (de la qual el Colpis en forma part) i el Col·legi Notarial de Catalunya.

read more
LESBIANES, BISEXUALS I TRANS CONSTRUINT UNA PAU PRÒPIA: EXPERIÈNCIES I REIVINDICACIONS PER A LA VERITAT I LA NO REPETICIÓ A COLÒMBIA. DIÀLEG AMB CATALUNYA

LESBIANES, BISEXUALS I TRANS CONSTRUINT UNA PAU PRÒPIA: EXPERIÈNCIES I REIVINDICACIONS PER A LA VERITAT I LA NO REPETICIÓ A COLÒMBIA. DIÀLEG AMB CATALUNYA

El proper 21 de setembre tindrem el plaer d’acollir a membres de l’entitat Colòmbia Diversa, des d’on es treballa i s’investiga per a l’esclariment de la veritat sobre la realitat de les persones LGTBI en el marc del conflicte armat a Colòmbia. Aquesta activitat està organitzada juntament amb Cooperacció i l’Ajuntament de Barcelona.

read more
SESSIÓ D’ANÀLISI DE LES ELECCIONS AL BRASIL

SESSIÓ D’ANÀLISI DE LES ELECCIONS AL BRASIL

El Colpis i l’Associació Catalana de Ciència Política organitzem per al proper dimarts, 20 de setembre, una sessió d’anàlisi de les eleccions del 2 d’octubre al Brasil, amb l’ex diputat i activista Jean Wyllys.

read more
Share This