Notícies

juny 15, 2018
PRIMER ANIVERSARI DE LA JUNTA DE GOVERN NOU COLPIS

Un dels objectius principals de la nova Junta ha estat augmentar la participació dels col·legiats i col·legiades en la vida del Col·legi. Una bona prova són les comissions sectorials i les comissions territorials creades, en les quals s’està duent a terme una gran tasca en temes com ara la igualtat de gènere, la mediació o la gestió pública, entre d’altres. D’altra banda, les comissions territorials, distribuïdes per tot Catalunya, està permetent que molts membres del Colpis que no resideixen a Barcelona, on tenim la nostra seu, puguin coneixe’s i fer activitats conjuntes. En aquest sentit la nova junta aposta per treure’n el màxim profit a les noves tecnologies i a les xarxes socials, com ara creant dos nous comptes a twitter @ColpisGenere i @ColpisMediacio i retransmetent en streaming actes com l’Assemblea General Ordinària.

Alhora, aquesta junta ha prés el relleu de l’anterior en matèria de donar a conèixer al màxim la nostra professió i, entre d’altres iniciatives, ha impulsat el Premi Miquel Caminal i Anna Alabart als millors Treballs de Final de Grau de Ciència Política, Gestió Pública i Sociologia, al qual es poden presentar tots els estudiants de les universitats públiques i privades de Catalunya.

Perseguint aquest objectiu destaca també l’alta presència de membres del Colpis en els mitjans de comunicació com a experts convidats per tractar múltiples temes.

L’opinió dels col·legiats, fonamental

L’opinió dels col·legiats respecte els serveis del Col·legi, les accions d’aquest i també sobre el context general és una qüestió capdal per als membres de la nova junta, i és per això que al llarg del darrer any s’han realitzat diverses enquestes internes, entre elles el Baròmetre col·legial, per conèixer les diferents opinions del nostre col·lectiu respecte la situació actual a Catalunya.

Sempre compromesos amb l’actualitat política i social, des del Colpis s’han dut a terme diverses iniciatives encaminades a aconseguir el diàleg que permeti afavorir una situació al conflicte actual a Catalunya, com ara la nostra proposta de mediació internacional.

Així mateix, segueix la línia de la junta antecessora pel que fa a la divulgació i el debat de les qüestions polítiques i socials que vivim, s’ha creat el Fòrum de Debat Politològic i Sociològic, des del qual s’han organitzat al llarg d’aquests any nombroses activitats com ara anàlisis electorals, conferències i sopars-debats.

D’altra banda, al llarg d’aquest any s’ha treballat també en una política de responsabilitat social corporativa, tant a nivell de proveïdors com dels propis col·legiats, amb mesures com l’aplicació de diversos descomptes en les quotes col·legials.

En l’actualitat la junta que enguany compleix un any continua treballant en àmbits com la formació i la comunicació del Col·legi, el reconeixement i la visibilitat de les nostres professions, la participació dels col·legiats i col·legiades en la tasca del Colpis, i la creació de sinèrgies amb el teixit social a Catalunya.

Share This